Slik bruker du Spellbinders til scrapping og kort

Har du nettopp tatt opp scrapbooking som hobby, eller skal prøve deg på papirkunst for første gang? Det er ikke så lett for en fersk hobbykunstner å finne frem i jungelen av produkter på markedet i dag. I hobbybutikkene finnes det en mengde hjelpemidler du kan bruke for å lage stilige ting av papir og kartong. Noen av produktene er enkle og selvforklarende, som klistremerker, mønsterark, stempelputer, maleprodukter som Shimmerz og Blingz og glittersprayer som Glimmer Mist. Andre produkter kan virke litt mer avanserte. For eksempel finnes det såkalte dies og tilhørende maskiner du kan bruke for å trykke ut figurerer av papir og kartong. Spellbinders er en av mange leverandører av slike produkter.

Brukes som en hullemaskin

Pusler du mye med scrapbooking eller lager hjemmelagde kort og konvolutter har du kanskje oppdaget at du ofte får et ujevnt, skeivt eller litt hakkete resultat når du klipper ut figurer med en vanlig saks. Spellbinders og andre typer dies er et hjelpemiddel du kan bruke for å stanse ut figurer og former av papir og kartong. Det fungerer nesten som en hullemaskin, eller som pepperkakeformer som legges i en maskin eller tang. Stansingen funger slik at du legger plater i ulik tykkelse i maskinen og deretter trykker ut former og figurer av papir eller kartong. Når du først har kjøpt en maskin kan du bruke den sammen med de fleste typer dies ved å legge på plater i ulike tykkelser. Ofte får du med en grunnpakke med plater når du kjøper maskinen. Spellbinders er en type dies som passer til de fleste maskiner og kommer i mange typer. De har litt tynnere plater, mens Sizzix har litt tykkere plater. Prøv deg frem og se hva du liker best og hva som passer best til prosjektet ditt.

Perfekt for scrapbooking og kort

Dies passer perfekt for å lage kort og konvolutter, scrapbooking og andre kunstprosjekter med papir og kartong. Kanskje du vil dekorere et bursdagskort eller gratulasjonskort til en spesiell person som du vil legge litt ekstra omtanke i? Det kan være helt enkle symboler som hjerter og stjerner, eller mer avanserte mønstre og figurer. Spellbinders er også populært for å lage fine rammer når du pusler med scrapbooking og lager fotoalbum. Rammene kan være veldig detaljerte med mange bittesmå detaljer. Et tips er å legge bakepapir mellom diesen og kartongen så det blir lettere å få ut figuren etterpå. Pirk ut alle smådelene med en liten nål eller annet pirkeredskap når du er ferdig.