Kreativitet og kunsthåndverk som hobby

Det er ingen tvil om at hobbykunst og håndarbeid har fått sin renessanse. Etter en liten periode hvor slike sysler ble sett på som gammeldags og nerdete, ser du nå mennesker i alle aldre med strikketøy og heklenål rundt omkring på landets venteværelser, t-baner og trikker. Rundt kjøkkenbordene lages det alt fra smykker, stearinlys, gaver, kort og album av ulike materialer. Finn frem papir, lim, saks, farger, Glimmer Mist og Spellbinders og sett i gang. Du trenger slettes ikke være en ekspert i origami for å lage noe kjempelekkert ut av et stykke kartong, papir eller en stoffbit.

Slipp kreativiteten løs

Noen bruker hobbyen sin for å samle familien eller venner til et hobbyverksted eller scrappekveld. Andre liker å sitte og pusle alene for å koble av etter en lang dag eller uke på jobben. Noen ganger har man en plan og et mål, som å lage julepynt, bryllupsdekorasjoner eller bordpynt til nyttårsfesten. Andre ganger er det bare for moro skyld. Spesielt barn er flinke til å legge bort alle hemninger og slippe seg løs med farger og former uten å bekymre seg for hvordan resultatet blir.

Lek deg med papir og ulike materialer

Hobbyer hvor man bruker papir og kartong har virkelig blitt populært de siste årene. Et eksempel er scrapbooking hvor man lager fotoalbum og pynter hver enkelt side selv. Man kan også lage kort til bursdagsbarnet eller brudeparet, invitasjoner med matchende konvolutter og bordpynt. Bare din egen fantasi setter grenser for hva du kan lage med ulike materialer. Du kan bruke vanlig papir fra printeren, tomme pappesker, eggekartonger, stive ark, mønsterark, fargede ark og glanspapir. Prøv deg også på metall, glass, lerret og ulike stoff.

Glitter og glamour

Bruk hobbyen din til å sette litt særpreg på festbordet med hjemmelagde dekorasjoner og matchende bordkort. Vil du kaste litt glitter og glamour over festen finnes det mange gode produkter. Glittersprayer som Glimmer Mist fungerer på papir, konvolutter, plast, metall, stoff, akryl og chipboard. De finnes i mange forskjellige farger og gir en gjennomsiktig skimrende effekt. Vil du ha en sterkere farge kan du spraye på Glimmer Mist i flere lag. Du kan også bruke Shimmerz & Blings som er sterke, intense vannfarger som skinner og glitrer. De har en litt tykk konsistens som tørker raskt og kan brukes på både metall, papir og kartong. I hobbybutikker får du kjøpt stempelputer, klistremerker, Spellbinders, blonder og strassbånd for å legge siste hånd på verket.