Dyrk hobbyen din

Stress ned med hobbyen din

Når du lar kreativiteten din få utløp og lager ting med hendene leder du samtidig tankene bort fra hverdagens stress og mas. Enten du lager noe sammen med familien din, venner eller alene er det å skape noe ut ifra dine egne tanker og impulser en utrolig avslappende fritidsaktivitet som gir påfyll av energi.
Dessuten er det en hyggelig ting å gjøre sammen med barna på en regnværsdag. Enten du er amatør eller ekspert finnes det et hav av muligheter for hva du kan lage med forskjellige materialer, farger og dekorasjoner.

Skap noe vakkert med papir

Et hjemmelaget gratulasjonskort, en fancy krone til bursdagsbarnet, håndlagde bryllupsinvitasjoner eller bordkort setter en personlig vri på arrangementet. Kanskje vil du også lage dine egne konvolutter helt fra scratch, eller kjøpe ferdige konvolutter som du dekorerer.
Du trenger bare papir, forskjellig fargerikt dekorasjonsmateriale og en dose fantasi for å skape noe vakkert. Underlaget kan være et vanlig hvitt A4-ark, silkepapir eller stivere kartong. Skap dine egne unike design på et blankt ark, eller kjøp fargepapir med mønster og legg siste hånd på verket. Du kan bruke ulike farger, mønstre, perler, blonder og silkebånd. Hvis du ikke er så glad i å tegne selv finnes det mange ferdige dekorasjoner på klippeark, stensiler, klistremerker, stempler og mønstret teip.

Hjemmelagde dekorasjoner

Ved høytider og feiringer kan du sette av litt ekstra tid til hobbyen din med god samvittighet. Sett julestria på vent med et skikkelig juleverksted og la hele familien kose seg med å lage pepperkaker, julegaver og julepynt. I hobbybutikkene kan du kjøpe både papir og pynt med juletema og julefarger.
Her finner du også både klistremerker og klippeark med bokstaver, tall og symboler for spesielle anledninger, som for eksempel flagg til 17.mai–festen eller gifteringer til bryllupsinvitasjonen. Det er opp til deg om du vil velge noe tradisjonelt, eller la kreativiteten få fritt spillerom med originale og utradisjonelle farger, mønstre og materialer.

Sett farge på tilværelsen

Bor det en stor eller liten kunstner i deg? Å tegne eller male er mer enn en morsom hobby. Friske farger gjør noe med humøret vårt, og mange mener at farger påvirker både følelsene og energinivået vårt. Sterke farger som rødt og oransje er kjent for å gi mer energi og livsglede, mens duse farger som blått og lilla hjelper deg å slappe av.
Skaff deg noen nye tusjer, penner, fargeblyanter eller malerpensler og la kreativiteten få utløp på papiret. Selvfølgelig kan du tegne og male på vanlig papir, men hva med å ta hobbyen din til neste nivå og eksperimentere litt med materialer? Prøv å male på kartong, eller kjøp ferdig dekorert kartong og legg den siste finishen med dekormaterialer. Uansett om du vil male, tegne, lage kort eller scrapbooks eller andre dekorasjoner, er det både morsomt og sunt med en hobby!