Slik lager du enkelt din egen veggklokke

Lag din egen veggklokke

Finner du ingen klokker som passer på veggen i stua eller på barnerommet? Har du som hobby å lage ting med hendene dine fikser du det enkelt selv. Hjemmelagde klokker er enkelt å lage, og du trenger bare noen få hjelpemidler. Hjemmelagde klokker kan være en perfekt gave til den som har alt, eller til et barn som skal lære seg klokken. Alt du trenger er et urverk med visere som du får kjøpt i de fleste hobbybutikker, noe rundt i passe størrelse som du kan bruke som klokkeskive og noen hobbymaterialer som papir og kartong, maling i friske farger fra Shimmerz og Blingz, Glimmer Mist, Spellbinders og stempelputer til å designe motivet.

Velg urskive

Først trenger du en urskive. Tenk gjennom hvor klokken skal henge og hvor stor den skal være. Du kan bruke nesten hva som helst så lenge det er mulig å lage et hull i midten til viserne. Til enkle klokker til barnerommet kan du bruke papir, kartong eller papptallerkener. Vil du ha et hardere materiale kan du bruke et betongfat eller en rund bordbeskytter i kork som du vanligvis bruker til å sette glass på. Har du en sykkelentusiast i hus kan du bruke sykkelhjulet fra en gammel sykkel. Spray eller mal rammen og viserne i den fargen du vil ha og la det tørke ordentlig før du fortsetter. Deretter finner du sentrum i klokken. Stikk ut hull til viserne eller bor hull med et murbor eller liknende verktøy.

Bli klokkedesigner

Motivet på klokken kan være et bilde du har tatt selv av kjæledyret eller favorittbyen din. Eller du kan printe ut et bilde fra nettet av for eksempel en superhelt. Du kan selvfølgelig også velge et mer abstrakt design og leke deg med farger og mønstre. Hvis du bruker et fotografi må du redigere det i et bildeprogram som Photoshop så motivet blir rundt og passe stort. Tallene kan du legge inn med bilderedigeringsprogrammet, tegne dem på, bruke stempelputer eller tallklistremerker. Print ut bildet på en litt stivere type papir eller kartong som du vanligvis bruker til å lage kort og konvolutter og fest det på urskiven. Bruker du en papptallerken er det best å lime bildet på baksiden så klokken sitter bedre på veggen. Du kan også å kjøpe billige klokker som du kan åpne opp og ta ut viserne. Skru fra hverandre klokken, sett inn bakgrunnsbildet ditt og monter klokken igjen. Ta gjerne bilde av hvordan skruene og mutterne sitter så du får satt sammen klokken riktig igjen.